Onze activiteiten
en projecten

TijdSparen Zuid-Kennemerland

Sinds januari 2019 is er een TijdSparen-groep in de regio Zuid-Kennemerland. Deze groep bestaat momenteel uit 28 personen uit de wijde omgeving (Bloemendaal, Haarlem, Zandvoort, Heemstede, Vogelenzang, Bennebroek, Santpoort-Zuid). Zij komen maandelijks bij elkaar, soms bij iemand thuis, met een groot aantal aanwezigen in de bibliotheek in Bloemendaal.
De groep kent inmiddels veel dynamiek in uitwisselingen, bijvoorbeeld samen wandelen of uitgaan, elkaar helpen bij schilderen of tuinieren, koken voor elkaar, een luisterend oor bieden, ondersteuning als je er zelf even niet uit komt, tips of advies bij lastige zaken.

♦ In de regiokrant Haarlem eo. stond een prachtig artikel over deze TijdSparen groep.
Artikel Regio krant aug 2022.
♦ Meer weten of mee doen kan door je aan te melden bij Annette Molkenboer via e-mail vraag@tijdsparen.org

2023 Jouw eigen TijdSparengroep starten

Stichting De Stampertjes

Stichting De Stampertjes is een dagopvang voor kinderen met een beperking of een ontwikkelingsachterstand tot 5 jaar oud, met het doel de ouders een dag van de zorg te ontlasten. Dit doen zij met gediplomeerde vrijwilligers en ondersteunende vrijwilligers. De ouders van de kinderen willen meer in contact treden met elkaar en met de vrijwilligers, voor steun en  informatie. Een start is gemaakt met inhoudelijk voor hen interessante bijeenkomsten. Zodra een gemeenschap ontstaat zal het concept van TijdSparen worden geïntroduceerd.
Website de Stampertjes ->

Project Godfried Bomans herleeft in Bloemendaal

Project Godfried Bomans

Op 22 december 2021 was het vijftig jaar geleden dat Godfried Bomans overleed in Bloemendaal. Als eerbetoon aan Bomans startte de groep TijdSparen Bloemendaal begin dat jaar het project ‘Godfried Bomans Herleeft in Bloemendaal’ naar analogie van het SERVUS-VU community project over dr. Martin Luther King jr. De gemeente Bloemendaal heeft toen 2021 uit geroepen tot het Godfried Bomans jaar. Er ontstonden prachtige activiteiten en ontmoetingen die vele mensen bij elkaar brachten.
Lees verder over dit project ->

Pluspunt in Zandvoort

Bij Pluspunt in Zandvoort komt al enige tijd een groep statushouders uit verschillende landen bij elkaar. Het zijn mensen die moeite hebben het hoofd boven water te houden, zowel financieel als qua integratie. Velen hebben een opleiding of op andere wijze deskundigheid verworven, maar komen moeilijk of niet aan een baan. De groep ondervindt veel steun aan elkaar. Zij hebben Stichting TijdSparen verzocht het concept TijdSparen bij hen te implementeren om langs die weg deze deskundigheid in te zetten. Website Pluspunt Zandvoort

Community NALC Holland

In Nederland is ook een groep mensen afkomstig uit Japan actief volgens het Japanse tijdsparensysteem Fureai Kippu. Zij noemen zich NALC Holland en zijn verbonden aan NALC Japan. Met hen zijn goede contacten opgebouwd, omdat het interessant is om van elkaar te leren. Toen zij startten heeft Annette Molkenboer hen verteld over het TijdSparen systeem en hebben zij met name het community building aspect overgenomen.
Website NALC Holland

Meer weten?

Ontdek hier meer over TijdSparen, wat de uitgangspunten zijn, waar het vandaan komt en meer over de filosofie die erachter zit.

MEE DOEN!

Wil je ook aan TijdSparen doen, kijk dan hier voor informatie en hoe je hierbij ondersteuning kan krijgen.

Contact

Wil je meer informatie op maat van TijdSparen NL?  Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.