Stichting TijdSparen Nederland logo

Project Godfried Bomans
herleeft in Bloemendaal

Op 22 december 2021 was het vijftig jaar geleden dat Godfried Bomans overleed in Bloemendaal. Als eerbetoon aan Bomans startte Stichting TijdSparen het project ‘Godfried Bomans Herleeft in Bloemendaal’.

Het doel van het Godfried Bomans project is ontmoeting te bevorderen tussen generaties in de Bloemendaalse samenleving. Het stimuleert jongeren om meer te lezen en zich te verdiepen in de (literaire) geschiedenis van Bloemendaal. En ouderen hebben waardevolle kennis over Bomans in zijn 1960s Bloemendaalse context. Daarom willen we ouderen met hun bijzondere herinneringen betrekken bij dit project.

De hoogtepunten van 2021 en 2022

Logo Project Godfried Bomans herleeft in Bloemendaal

Jaarverslag 2021

Een prachtige terugblik op een jaar Bomans Project in Bloemendaal. Wat is er veel gebeurd en uitgewisseld! 

Godfried Bomans wandeling

Wandelen met Bomans

April 2021 en 2022 maakten we de ‘wandeling naar de Eerebegraafplaats met Godfried Bomans’. Aanleiding was het Bomans essay ’De Twee Minuten’, een literaire en bewogen overpeinzing van zijn wandeling door de Kennemerduinen naar de Eerebegraafplaats op 4 mei 1960. 

Bomans Schaaktoernooi

Na een succesvolle eerste editie in 2021 organiseerden we met de schaakclubs Kennemer Combinatie en HWP Haarlem ook in 2022 en 2023 het Bomans Schaaktoernooi. 

De schat van Brederode

Deze (40 minuten) film is als activiteit in de zomervakantie van 2021 gemaakt vóór en dóór jongeren in opdracht van Welzijn Bloemendaal. Het verhaal speelt zich af rond de Ruïne van Brederode die nog steeds te vinden is in Santpoort-Zuid. 

Over Godfried Bomans Gesproken

Een podcast serie over de schrijver Godfried Bomans. Het Godfried Bomans Genootschap gaat in gesprek met diverse gasten over het leven en werk van de beroemde schrijver.

Godfried Bomans wandeling

Aan de slag met burgerschapsvorming

Mooi artikel in het tijdschrift CNV Zorg over burgerschapsvorming in het onderwijs via het Project Godfried Bomans.

Dank aan onze partners, de inspirerende gastsprekers en alle buurtbewoners waardoor dit project een groot succes werd.

Sylvia van de Bunt, initiatiefnemer Godfried Bomans project
Annette Molkenboer, initiatiefnemer TijdSparen NL

Meer weten?

Ontdek hier meer over TijdSparen, wat de uitgangspunten zijn, waar het vandaan komt en meer over de filosofie die erachter zit.

MEE DOEN!

Wil je ook aan TijdSparen doen, kijk dan hier voor informatie en hoe je hierbij ondersteuning kan krijgen.

Contact

Wil je meer informatie op maat van TijdSparen NL?  Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.