Onze kernwaarden
en uitgangspunten

Kernwaarden van TijdSparen

♥  Wij geloven in de kracht van mensen samen. Dat het mensen goed doet om van betekenis te kunnen zijn in elkaars leven en elkaar te helpen. Dat kan door hen op toegankelijke wijze duurzaam aan elkaar te verbinden op basis van hun persoonlijke wensen en behoeften.

♥  Het concept TijdSparen is gebouwd rond vijf kernwaarden: Waardevol, Respect, Gelijkheid, Wederkerigheid, Netwerk. TijdSparen is een manier van met elkaar omgaan, van er voor elkaar zijn, elkaar weten te vinden en daardoor je onderdeel voelen van een groep; een manier van (met elkaar) leven dus.
♥  Iedere deelnemer wordt gestimuleerd en uitgenodigd om zijn of haar wens en/of idee in te brengen in de groep.
♥  Binnen TijdSparen wordt waarde toegekend aan tijd, in plaats van aan geld. Dat maakt tijd tot een ruilmiddel, de TijdSparen OER. Geen extra waarde wordt toegekend aan specifieke vaardigheden, omdat tijd voor iedereen gelijk is. Immers één uur van de ene persoon is even lang als één uur van de ander. 

De vijf TijdSparen uitgangspunten
De vijf TijdSparen kernwaarden

Werkwijze TijdSparen
♥  Het uitwisselen van diensten en vaardigheden werkt het beste als je elkaar kent en elkaar kan vertrouwen.
♥  Het idee dat de ander ook deel uitmaakt van dezelfde groep schept voldoende vertrouwen om diensten en vaardigheden te kunnen uitwisselen. Zeker als je met elkaar hebt afgesproken dit te doen op basis van TijdSparen OEREN, ons alternatief ruilmiddel .
♥  De maandelijkse PotLuck is een mooie manier om regelmaat in de ontmoeting te brengen en met elkaar te bespreken hoe je er voor elkaar kan zijn.
♥  Om de kracht en effectiviteit van het TijdSparen-systeem te kunnen laten zien, wordt bijgehouden hoeveel uren en dus OEREN worden uitgewisseld. Hierbij is altijd elk uur evenveel waard.
♥ Vragen is net zo belangrijk als geven. Met een vraag geef je de ander de mogelijkheid om er voor jou te zijn.

Wil je de sheets ‘Kernwaarden en uitganspunten’ op je gemak lezen en ook downloaden? Dat kan via deze knop

Meer weten?

Ontdek hier meer over TijdSparen, wat de uitgangspunten zijn, waar het vandaan komt en meer over de filosofie die erachter zit.

MEE DOEN!

Wil je ook aan TijdSparen doen, kijk dan hier voor informatie en hoe je hierbij ondersteuning kan krijgen.

Contact

Wil je meer informatie op maat van TijdSparen NL?  Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.