In 1951 maakte Godfried Bomans op koninginnedag samen met ballonvaarster Nini Boesman een spectaculaire ballonvaart. De ballon vertrok om 17:00 uur vanaf een feestelijk hockeyveld in Bloemendaal. De ballonvaart eindigde helaas in zee door plotselinge rukwinden.  Op Koningsdag 2021 vanaf 17:00 uur kunt u HIER kijken naar het video verslag van deze avontuurlijke ballonvaart.

De Bloemendaalse bibliotheek heeft een hoorspel gemaakt van de ballonvaart. Dat is via Youtube te beluisteren.

Projectplan 2021 Godfried Bomans herleeft in Bloemendaal

De ballonvaart eindigde helaas in zee door plotselinge rukwinden. De twee drenkelingen konden ter nauwer nood worden gered door de Zandvoortse Reddingsbrigade. Bomans beschrijft dit huiveringwekkende avontuur nauwgezet in ‘Ik zag de wereld op haar mooist. Een paradijs dat onbereikbaar scheen’.
We zijn blij dat de voorzitter van het Godfried Bomans Genootschap, de heer Fred Berendse, op 1 maart 2021 een lezing gaf over deze bizarre ballonvaart. De Bloemendaalse bibliotheek heeft een hoorspel gemaakt van de ballonvaart en deze wordt gelanceerd op Koningsdag 2021. De lezing is primair bedoeld voor Bloemendalers, jong en oud en maakt deel uit van het project ‘Godfried Bomans herleeft in Bloemendaal’.

 

Projectlogo gb

Het project ‘2021 Godfried Bomans herleeft in Bloemendaal’ is een initiatief van Stichting TijdSparen, een vrijwilligersorganisatie die de ontmoeting en saamhorigheid tussen jong en oud in de Bloemendaalse gemeenschap wil bevorderen. Voor dit Godfried Bomans project wordt samengewerkt met Welzijn Bloemendaal, Stichting Ons Bloemendaal, het Godfried Bomans Genootschap, de Gemeente Bloemendaal, de Kennemer Combinatie, Stichting Nationale Herdenking te Bloemendaal, Stichting Ons Dorpshuis en de Bloemendaalse Bibliotheek.

Link naar het hoorspel:

 

Link naar het project: Godfried Bomans herleeft in Bloemendaal