Van 2013 tot 2017 heeft Annette Molkenboer met haar gezin in New York gewoond en kennis gemaakt met TimeBanking. Ze sloot zich bij ArchCare TimeBanking, waar zij zich indringend verdiepte in het systeem.

Ze voerde vele gesprekken met degenen die daar al 30 jaar mee bezig zijn en ondersteunde hen met de administratie. Ook sloot zij zich aan bij Womanshare, een TimeBanking groep die al jaren een hechte groep vormen, maar nog geholpen moesten worden met het registreren van de punten.
Annette heeft het systeem van binnen en buiten leren kennen en ervaren wat het met je doet als je onderdeel bent van een TimeBank.

‘De onderlinge band door er voor elkaar te zijn, soms bijna ongemerkt, is overweldigend!’

Terug in Nederland heeft zij besloten om deze verbinding opnieuw op te zoeken door de oprichting van Stichting TijdSparen Nederland.

Sinds een jaar heeft ze haar eerste groep in Bloemendaal. In Nederland bevindt zich ook een grote Japanse community, die NALC Holland heeft opgericht en punten spaart voor hun familieleden in Japan. Annette is betrokken bij de ontwikkeling van deze groep.