Op Koninginnedag 1951 maakte Godfried Bomans samen met ballonvaarster Nini Boesman een spectaculaire ballonvaart. De ballon vertrok vanaf een feestelijk hockeyveld in Bloemendaal. De ballonvaart eindigde helaas in zee door plotselinge rukwinden. De twee drenkelingen konden ter nauwer nood worden gered door de Zandvoortse Reddingsbrigade. Bomans beschrijft dit huiveringwekkende avontuur nauwgezet in ‘Ik zag de wereld op haar mooist. Een paradijs dat onbereikbaar scheen’

Webinar maandag 1 maart 2021
van 19:30-20:30 uur

Projectplan 2021 Godfried Bomans herleeft in Bloemendaal

We zijn blij dat Fred Berendse, voorzitter van het Godfried Bomans Genootschap, een webinar-lezing wil geven over deze bizarre ballonvaart. De webinar-lezing is primair bedoeld voor Bloemendalers, jong en oud en maakt deel uit van het project ‘Godfried Bomans herleeft in Bloemendaal’. Dit project is een initiatief van Stichting TijdSparen, een vrijwilligersorganisatie die de ontmoeting en saamhorigheid tussen jong en oud in de Bloemendaalse gemeenschap wil bevorderen. Voor dit Godfried Bomans project wordt samengewerkt met Welzijn Bloemendaal, Stichting Ons Bloemendaal, het Godfried Bomans Genootschap, de Gemeente Bloemendaal, de Kennemer Combinatie, Stichting Ons Dorpshuis en de Bloemendaalse bibliotheek.

Deelnemers kunnen zich tot 26 februari 2021 aanmelden via Riannedeborst@gmail.com. Na aanmelding ontvang je de Zoom-inloggegevens voor dit webinar.
Graag tot ziens op deze leerzame avond!