“Schakers, die plotseling iets zien, behoren gewoonlijk niet tot de topklasse.” schreef Godfried Bomans in 1962. Bomans woonde de laatste 11 jaar van zijn leven tot 1971 in Bloemendaal. In zijn kunstzinnige werk komt Bloemendaal vaak tot uiting. Hij was lid van de Bloemendaalse schaakclub en hij schaakte graag. Jong en oud kan zich verbonden voelen met deze markante schrijver en BN’er avant la lettre. Dit jaar is het 50 jaar geleden dat Godfried Bomans in Bloemendaal overleed. Als eerbetoon aan zijn werk wordt onder meer dit Bomans schaaktoernooi georganiseerd.

Het Bomans schaaktoernooi is een initiatief van Stichting TijdSparen Nederland een vrijwilligersorganisatie die de ontmoeting en saamhorigheid tussen jong en oud in de Bloemendaalse gemeenschap wil bevorderen. Voor dit schaaktoernooi wordt samengewerkt met de Gemeente Bloemendaal en de schaakclub Kennemer Combinatie. Het schaaktoernooi is coronaproof, en indien nodig schakelen we over van fysiek naar online.

Datum: Zondag 29 augustus 2021
Tijd: 11:00-17:00 uur
Locatie: Dorpshuis Vogelenzang, Henk Lensenlaan 2A, 2114 ER Vogelenzang (NH)

Wil je deelnemen? Geef je dan op door bijgaand formulier in te vullen. https://tockify.com/kennemercombinatie/detail/194/1630227600000

De aanmelding sluit 15 augustus 2021. Een week voor het toernooi ontvang je een bevestiging en het programmaoverzicht met nadere praktische details. We streven naar een gemengde groep jongeren en ouderen. Er is plaats voor in totaal 40 tot 50 deelnemers.

Namens de voorbereidingsgroep,

Annette Molkenboer, oprichter TijdSparen

Sylvia van de Bunt, lid TijdSparen en initiatiefnemer project ‘Godfried Bomans Herleeft in Bloemendaal’

Lennart Dek, voorzitter Kennemer Combinatie

[1] Bomans, G. (1962), Waarom schaakt u eigenlijk?, In: De Volkskrant 20-1-1962, Op de keper beschouwd, Werken IV: 441

Heeft u nog vragen ? Mail naar kennemercombinatie@gmail.com

Projectlogo gb